U hebt het voor het zeggen!

Bewoners weten zelf het beste wat ze willen in hun buurt. Met dit project laat de gemeente bewoners van Geuzenveld, Slotermeer zelf bepalen wat zij met €400.000,- voor de buurt willen doen. Meedoen met het buurtbudget is makkelijk. Zo staan bewoners aan het roer! Er zijn er 3 thema’s geselecteerd waarbinnen u plannen kunt indienen. U bepaalt!

Thema: Gezondheid, cultuur & kansen voor iedereen

We willen dat iedereen mee kan doen in Geuzenveld, Slotermeer. Sommige mensen worden harder geraakt door de coronacrisis dan anderen. Of door gezondheidsproblemen of taalachterstand is het moeilijk om verder te komen. Of misschien is er geen toegang tot voorzieningen voor talentontwikkeling. Talent kan niet genoeg gestimuleerd en ontwikkeld worden. Maar niet iedereen heeft dezelfde kansen om mee te doen. Vooral nu onderwijs (deels) online is, mensen onverwacht werkloos zijn en activiteiten worden geannuleerd om de druk op de zorg te verminderen.

Hebt u een idee om uw buren te ondersteunen of om kansen en perspectief te bieden? Misschien door sportactiviteiten, kunstles of culturele activiteiten voor zowel jong en oud? Of een manier om buren die het nu moeilijker hebben een extra handje te helpen? Wij willen het horen!

Thema: Straten, pleinen en parken

Iedereen maakt gebruik van de openbare ruimte: de straten, pleinen en parken in Geuzenveld, Slotermeer. Hebt u ideeën over hoe deze plekken nog beter kunnen worden? Misschien met meer groen, een afval oplossing of een fijne bankje? Of het nou gaat over het grote plein of juist het hoekje van je straat, stuur het in! 

Thema: Samen dingen doen

In Geuzenveld, Slotermeer wonen, werken en bezoeken veel verschillende mensen met verschillende achtergronden de wijk. Loop bijvoorbeeld over het plein en u ziet direct de verscheidenheid en diversiteit die de stad zo bijzonder maakt. Een fijne buurt is een buurt waar veel ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden, voor iedereen is er wat te doen. We zijn op zoek naar mooie plannen voor de buurt die u samen met andere buren realiseert. Ook tijdens de coronacrisis zien we veel manieren om op afstand toch te verbinden. Denk aan een buurtmaaltijd, een wijkwandeling of een dialoogavond. Samen dingen doen verbindt! Hebt u goede ideeën?

Wat gebeurt er al in Geuzenveld, Slotermeer?

Bekijk hier projecten van bewoners in Geuzenveld, Slotermeer die zijn of worden uitgevoerd. U kunt ze gebruiken als inspiratie voor het indienen van uw eigen plan. 

Thema: Samen dingen doen

 • Nieuwe meubels voor de buurtkamers

  Het meubilair in buurtkamers Tante Ali en De Dobbekamer was oud en versleten. Henny Omlo (81) diende daarom een plan in om met een deel van het buurtbudget Slotermeer Noordoost nieuwe stoelen en tafels te kopen. Want het is belangrijk dat senioren prettig kunnen zitten. Hoewel de buurtkamers op dit moment gesloten zijn, heeft hij het resultaat al kunnen bewonderen. We hebben 22 nieuwe stoelen gekocht, 6 tafels, 2 kasten en een koffiezetapparaat. Ik heb al even mogen kijken en het ziet er geweldig uit. Ik kan niet wachten om het in gebruik te nemen en aan iedereen te laten zien.

 • Plein ’40 - ’45 in 2020 het schoonste plein van Nederland

  De groep achter dit plan organiseert (online) activiteiten om Plein ’40 - ’45 schoner te krijgen én houden. Zo hebben ze al een grote prikactie georganiseerd en een muziekwedstrijd voor een lied over het plein.

  Lees meer

Thema: Gezondheid, cultuur & kansen voor iedereen

 • Uitjes voor ouderen

  Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West (ESAN) en de studenten van VoorUit organiseren dit jaar activiteiten voor ouderen. Als alternatief tijdens de coronacrisis krijgen eenzame ouderen gratis maaltijden bezorgd.

 • Bewoners helpen met financiële problemen

  De initiatiefneemster gaat binnenkort op stage bij SEZO maatschappelijke dienstverlening, en daarna bij mensen thuis langs om te helpen met bank- en belastingzaken. Zo vinden andere bewoners ook makkelijker de weg naar hulp.

Thema: Straten, pleinen en parken

 • Tegels eruit, groen erin!

  Het team achter dit plan is druk bezig met het ‘vergroenen’ van tuinen. Er zijn al 500 tegels verwijderd, tientallen plantjes geleverd, en 8 nieuwe bomen geplant. Wie wil kan zich nog opgeven via tegelseruit.nl/aanmelden.

  Meer informatie
 • Groene tuinkade langs de Jan de Jonghkade

  Er komen grote bloembakken langs de kade. De bewoners denken mee over de beplanting en doen zelf het onderhoud.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel