Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Creëren buurtkamer KioskWest in het Eendrachtspark

Door: Ilker Delener
15 juni 2020

Met een uitbreiding wil ik een buurtontmoetingsplek creëren waar buurtbewoners zelf activiteiten kunnen organiseren.

Ik woon al bijna mijn hele leven in Geuzenveld. Dit plan dien ik in als buurtbewoner maar ook als ondernemer. Hierbij mijn plan:

Een pand dat 20 jaar leegstond heb ik 2 jaar geleden een nieuw leven in geblazen genaamd Kiosk West. Mijn initiële plan was altijd een combinatie van culturele activiteiten met horeca. Door de grote vraag naar horeca activiteiten heb ik mijn culturele activiteiten moeten verplaatsen naar de Muziekschool Amsterdam in Osdorp. Door een extra aanbouw (veranda) kan ik een afgesloten ruimte creëren waarin er gedurende het hele jaar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Uit diverse onderzoeken in het park, in de wijken en gasten is naar voren gekomen dat dit ook zeer wenselijk is.

De wijk waar ik mijn plan wil realiseren zit in een ontwikkelingsgebied. Het park is niet verlicht en is slecht zichtbaar via de hoofdweg Ruys de Beerenbrouckstraat. Dit zorgt voor een onveilig gevoel voor mensen die door het park lopen en trekt veel hangjongeren aan. In mijn eerste jaar hebben jongeren ingebroken in de kiosk en daarna meerdere malen geprobeerd in te breken. Door onze aanwezigheid zijn inmiddels deze jongeren verdwenen.

Voor deze wijk is er geen plek voor ontmoetingen, geen plek om activiteiten te organiseren, geen plek om talenten te ontwikkelen. Met de buurtkamer wil ik deze mogelijkheid bieden aan de wijk. Zie het als een cultureel broedplaats, een mooi voorbeeld is Westside Slotermeer, waar je kunt eten en drinken, activiteiten kunt bijwonen maar ook zelf activiteiten kan organiseren.

Er word ook weinig geprogrammeerd in het Eendrachtspark. Door een afgesloten ruimte te creëren zou je meer kunnen organiseren, bij slecht weer kun je dan altijd naar binnen.

Dit is een gouden kans. Het plan hoeft niet gefinancierd te worden maar heeft de hulp van de gemeente Amsterdam nodig. Door deze plan in te dienen zal hopelijk de gemeente realiseren dat de buurt dit plan ook uitgevoerd wilt hebben. Laat je stem horen zodat onze wijk een nieuw buurtkamer krijgt!


Argumenten

Argumenten voor

tugce | 18 juni 2020 11:40

Ik ben voor!!! Het café heeft een ontzettend gezellige sfeer voor jong en oud. Het is super geschikt voor mensen die in de buurt wonen en het brengt mensen bij elkaar. De omgeving is rustgevend en mensen die toevallig in het park zijn komen ook vaak langs om een ijsje of een patatje te bestellen. Ideaal.

Reageren


serife | 16 juni 2020 16:04

İk ben er zeker weten voor ik woon zelf heel dichtbij het park neem vaak met mooi weer mijn kind mee maar zou zelf daar ook activiteiten willen mee maken . Geloof dat een goeie aanvulling zou zijn en waardeer het enorm dat er iemand zo een plan heeft bedacht voor alle mensen O.a buurtbewoners die zeker ervan zullen genieten. Ik hoop dat de gemeente deze verstandige plan zult steunen!
Mvg, Serife

Reageren


B | 17 juni 2020 09:51

Goed initiatief. Ik loop daar altijd met mijn hond en als ze open zijn koop ik een bak koffie. Op deze manier kan ik ook in de winter gebruik van ze maken.

Reageren


Murat | 18 juni 2020 00:47

Geweldig initiatief İlker! Ik ben zeker VOOR. In deze moeilijke tijden wordt het welzijn van een ieder flink op de proef gesteld. Daardoor is het in verbinding staan met anderen door middel van culturele of andere vormen van activiteiten essentieel. Want alleen samen kunnen wij onze samenleving elke dag weer een beetje mooier maken. Dus laten we elkaar niet verliezen in haat en wantrouwen, maar op zoek gaan naar datgene dat ons verbind. Give someone something beautiful!

Reageren


Ibrahim | 18 juni 2020 10:24

Ik ben voor want het is een mooi initiatief en is een goeie bijdrage aan de sociale cohesie in de buurt. Ik hoop dat de gemeente deze perfecte plan kan ondersteunen.

Reageren


Yunus | 18 juni 2020 10:24

Door deze uitbreiding wordt het park gezelliger en levendiger. Activiteiten midden in het natuur!! hoe gaaf is dat in Amsterdam? Ik steun de uitbreiding zeker!!! Minder geluidsoverlast, voor de buren. Parkeer overlast heb je al in Amsterdam west. Dit komt helaas door mensen die hun auto's hier parkeren en vervolgens met ov of auto met vergunning naar hun huis gaan. De uitbreiding zal hier weinig invloed op hebben. Leuke tussenstop op mijn fietsroute.

Reageren


kubra | 18 juni 2020 10:55

Brengt mensen bij elkaar in een mooi omgeving. Zorgt voor structuur in het park. En geen doorsnee ‘lounge’ waar hangjongeren komen maar het is meer een gezinssfeer

Reageren


Selin | 18 juni 2020 10:58

Voor!!!! Wat een leuk idee. Dit zal de buurt meer samenbrengen.

Reageren


Ilker | 18 juni 2020 11:25

Wat men niet begrijpt is dat het park voor alle bewoners van Geuzenveld-Slotermeer is. Ik hoop dat de gemeente realiseert dat een handvol negatieve reacties niets is in vergelijking met de vele andere positieve reacties uit Geuzenveld-Slotermeer.

Reageren


Kerim | 18 juni 2020 22:05

Ik ben er zeker voor, want brengt mensen bij elkaar altijd gezellige sfeer daar niet net als de meeste lounges op een drukke plein rustgevend is het bij Kiosk West.

Reageren


Melisa | 18 juni 2020 22:13

Ik ben voor, omdat de tegen-argumenten in mijn optiek niet valide zijn. Geluidsoverlast kan altijd worden gereduceerd, dat er een uitbreiding plaatsvindt op het pand is niet direct van invloed op de vermindering van de parkeergelegenheid: het plan doelt op reeds omwonenden. Ook zal een kleine uitbreiding als deze geen negatief effect hebben op het natuurgebied zolang “het extra afval” netjes wordt opgeruimd. Op al deze punten kunnen controles uitgevoerd worden. Geen reden tot niet akoord gaan.

Reageren


Ramazan | 18 juni 2020 22:27

Eindelijk een plekje waar ik me thuis voel in de zomer tijden. Het zou echt fijn zijn als ik ook in de winter tijden daar gewoon rustig mijn kopje thee kan drinken

Reageren


Lale | 18 juni 2020 23:25

Eindelijk iemand die het initiatief neemt om saamhorigheid te creëren,door culture en maatschappelijke activiteiten voor jong en oud te organiseren,waardeer ik in deze tijd alleen maar meer en zouden meer mensen moeten waarderen. 'Geluidsoverlast' is 50db, bezoekers in het park veroorzaken minimaal 110db.Parkeren is met en zonder de kiosk al jaren een enorm probleem.Hoe fijn is het dat er met de kiosk de daklozen,zwervers en hangjongeren zijn geminimaliseerd en er een fijne sfeer gegecreëerd is!

Reageren


Nisa | 19 juni 2020 01:03

Top idee! Door het afdekken van de ruimte zal het geluidsoverlast dat sommige blijkbaar ervaren verminderd worden. Kiosk West heeft zich altijd netjes gehouden aan de regels die zijn opgesteld door de gemeente mbt het tijdstip dat het muziek moet stoppen, wat erg fijn is. De kiosk werd eindelijk overgenomen door een toffe familie die het een plek maakte voor jong en oud. Het is een familievriendelijk plek wat erg fijn is voor de kinderen en families die in het pierenbadje ernaast spelen!

Reageren


Nisa | 19 juni 2020 01:07

Het afdekken van de ruimte betekend ook niet dat er oppeens meer ruimte gecreerd zal worden voor nieuwe klanten!!! Dit heeft dus niks te maken met de parkeerproblemen dat HEEL geuzenveld heeft! Kiosk stond 20 jaar leeg en is nooit overgenomen door de mensen die nu klachten hebben over hoe en wat :) Succes !!!

Reageren


Maroua | 19 juni 2020 09:59

Ik ben zeker voor, Kiosk is een leuke plek voor gezinnen om bij elkaar te komen en te genieten van het groen. Een plek waar ik me snel thuis voelde.

Reageren


Berkant | 19 juni 2020 11:58

Top idee! Altijd een leuke sfeer daar en het brengt mensen bij elkaar. Heerlijk met zo een natuuromgeving om je heen.

Reageren


ano | 19 juni 2020 19:14

Ik ben voor want het is een mooi initiatief en is een goeie sociale bijdrage aan de buurt. Ik hoop dat de gemeente deze plan kan ondersteunen!!

Reageren


Nadia | 20 juni 2020 22:46

Ik ben voor ! En ik praat ook namens veel buren bij ons in de flat , onze flat grenst aan de park! Leuke tent. Ver van de woningen vandaan. Nauwelijks last van. En super fijn om iets te hebben waar je een bakkie koffie kan halen? Zowel in de zomer als winter!

Der is zoveel beloofd aan ons. We hebben zoveel
Ideeen voorgelegd aan de gemeente? Zoals een nieuwe badje! Wat ook niet is gebeurt! Enige wat nog leuk is en sfeer brengt? Is deze kiosk! Wij zijn zeker voor!

Reageren


Kevser | 21 juni 2020 19:35

Ik ben voor 100%. Het is een heerlijke rust gevende plek en enorme gezellige sfeer. Het is op een plek waar niemand last zal hebben van het geluid van muziek! Super gezellige mensen die er komen en het personeel is ook super aardig!!

Reageren


Omer | 21 juni 2020 20:41

Geweldig initiatief. Stadsdeel West heeft dit echt nodig. Een harmoniuse, sfeervolle en een veilige plek, die zowel jongeren als ouderen bijelkaar brengt. Heel opmerkzaam is dat de ondernemer van aanpak weet. Een ondernemer met hart en ziel voor zijn zaak, Veel succes het is je van harte gegund.

Reageren


karin | 15 juli 2020 21:58

Goed plan en zeker leuk om activiteiten te organiseren.

Reageren


Kevser | 27 juli 2020 22:26

Ik ben voor omdat, het een geweldige en gezellige plek is waar je gewoon met je gezin naar toe kan gaan. Gezellige en vriendelijke personeel en je voelt je gewoon lekker thuis.

Reageren


marjolein | 28 juli 2020 10:44

Sinds deze man zijn horeca heeft geopend is er veel meer toezicht. Het is een mooie plek. Toiletten kunnen gebruikt worden. Er is muziek , je kunt iets kopen . Het park is hiermee op een hoger niveau gekomen . Een ondernemer om te steunen!

Reageren


Argumenten tegen

Moderator Buurtbudget | 18 juni 2020 11:39

Deze opmerking plaats ik namens een buurtbewoner: in de buurt ervaar ik geluids- en parkeeroverlast door Kiosk West, ik vrees dat dit toe zal nemen met een gebouw erbij. Ik denk ook dat er al genoeg ruimtes zijn voor culturele activiteiten dichtbij.
Daarnaast, het park is juist onverlicht ivm het dierenleven. Hierdoor zijn jaren geleden de straatverlichting aangepast zodat men veilig langs het park kan lopen. Het is dus een bewuste keuze om het park niet te verlichten.

Reageren


Hans (Jitze Johannes) | 4 juli 2020 16:56

Ik wil liever niet meer vaste bebouwing in het Eendrachtspark, omdat dit park behoord tot de groene scheggen en longen van de (Tuin) stad en tot de Stadsdeel Hoofd Groenstructuur. Ik denk zelfs dat er (terecht) een verbod op bouwen in het park is. Vergelijking met Slotermeer gaat mank, want dat is een tijdelijke plek in een voormalige (leegstaande) school.

Reageren


R | 16 juni 2020 21:21

Is hier ook nagedacht over eventuele geluids en parkeer overlast voor de omwonenden? Zou fijn zijn als zoiets in overleg met de omwonenden gaat.

Reageren


Ilker | 16 juni 2020 22:19

Beste R, ik ben het helemaal met jou eens. Het is een buurtplan en het moet geen negatieve gevolgen hebben voor omwonenden (ps ik woon er zelf ook). Bij vragen of anders mag je mij altijd direct bellen op 0616801014 Ik hoop dat wij samen iets moois kunnen realiseren in deze moeilijke Corona tijden. Groeten, Ilker Delener

Reageren


Adri | 17 juni 2020 00:08

Commerciële en geen maatschappelijke waarde en daardoor niet geschikt voor gebruik van gemeenschapsgeld. Met als gevolg nog meer buurtoverlast en vervuiling van de omgeving en park. Het park moet niet worden bebouwd of verworden tot marktterrein.

Reageren


R | 17 juni 2020 12:36

Nu al is er extra parkeerdruk van mensen die er eten halen of op het terras zitten, dit wordt dan alleen maar erger. Mensen die savonds laat van het terras weggaan en hier met luid kabaal hun auto weghalen....

Reageren


Ilker | 17 juni 2020 13:06

Beste R, wij zijn momenteel gesloten(we blijven dit jaar ook gesloten ivm corona tenzij de regels versoepeld worden), dus de parkeerdruk/kabaal wordt niet door ons gecreerd

Reageren


R.R | 17 juni 2020 14:02

Laat het park , een park blijven. Over cultuur gesproken, speelt er ook het geloof een rol bij? Denk aan halal en non-halal kwestie....Ook de praktische kanten zoals de bas toon van de muziek , de tijdstippen en het parkeren. Als ik in de avond terug ben van mijn werk, kan ik nog mijn auto e

Reageren


R.R | 17 juni 2020 14:09

Park moet park blijven. Ook nagedacht over harde bas toon vd muziek, de tijdstippen
Zal ik nog0 savonds mijn auto kunnen parkeren als ik terug ben van mijn werk.Andere belangrijke punt is de halal en non halal kwestie, hoe lost je dat op? Laat de gemeente gewoon de evenementen organiseren

Reageren
marjolein | 28 juli 2020 10:46

Ik houd niet van mensen die op dit soort fora anoniem reageren . Wie ben je RR ? Wanneer je reageert graag gewoon met je naam.R | 17 juni 2020 15:22

Beste Ilker, ik bedoel de parkeer last/kabaal van
Vorig seizoen/jaar....

Reageren


Tom | 17 juni 2020 17:03

Ik heb een brief opgesteld en vandaag naar buurtbudgetgs@amsterdam.nl gestuurd. Er is geen ruimte in dit tekstvlak. Ik hoop dat jullie dit mee kunnen nemen in de beoordeling.

Reageren


Martin | 17 juni 2020 17:38

TEGEN. Nu al teveel overlast door parkeren en "versterkte" muziek (?) uit de kiosk voor de directe woonomgeving.
Het zou nog meer afval uit het park en van de kiosk geven bij de flat. Bedrijfsmatige activiteiten horen niet in een park (voor jong en oud), ook niet als die plannen slinks versluierd worden gepresenteerd.

Reageren


J | 18 juni 2020 13:49

Verlichting klopt. Dit is eerder besproken bij het opknappen van het park dat dit geen optie is ivm het dierenleven. Het gaat ten koste van het park. Het gaat ten koste van het uitzicht. Uitkijken op een pand in het park ipv groen? Verder mee eens zoals hieronder geschreven, geluidsoverlast, parkeeroverlast. Jij schrijft hierboven het moet geen negatieve gevolgen hebben voor de omwonenden. Maar dit is dus wel het geval.

Reageren


Suzan | 20 juni 2020 09:02

Ik ben tegen vanwege een aantal redenen. De kiosk is klein, maar mooi zo. Het houten huisje past mooi in het park en is niet storend of overheersend in het park. Ik zou wel het terras verder naar voren uitbreiden, zodat er een groter terras is. Als het huisje te klein is, dan zou je eventueel het iets kunnen uitbouwen in de zelfde stijl. Ik ben tegen een groter tweede gebouw naast de kiosk. Gebouwen genoeg in Amsterdam! laat dit kleine park groen en rustig blijven. Genoeg Buurthuizen in buurt!!

Reageren


Ahmed | 30 juni 2020 00:28

De gemeente stelt een zeer beperkt budget voor. Deze plannen nemen een significant deel van het totale budget in beslag en slechts een selecte groep mensen die ervan zal profiteren. Het is niet zo dat er helemaal geen faciliteit is, integendeel. Ik adviseer op een andere manier geld te werven en de publieke gelden voor doelen beschikbaar te stellen voor sterkere behoeftes van de inwoners van Geuzenveld-Slotermeer.

Reageren


Saniya | 30 juni 2020 23:33

Dit plan heeft een duidelijk winstoogmerk. Daarvoor is gemeenschapsgeld niet bedoeld. Geuzenveld kent vele buurtkamers en culturele activiteiten alom. Graag een plan met het beperkte budget realiseren waarmee behoeften van véél meer buurtbewoners worden vervuld.

Reageren


I | 22 juli 2020 15:25

Ik ben tegen, omdat ik de afgelopen 2 jaar gezien en gehoord heb dat het niet voor alle medemens is er is geen variatie qua muziek en taal. Terwijl er veel meer mensen met andere roots hier wonen. En ik vind dit ook niet passen bij buurtbudget, maar bij ondernemen en winst maken. Laat het gewoon bij een wat drinken, patatje en ijsje voor de park bezoekers. Dus ook geen privé feesten met obers zoals de 2 voorgaande jaren.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel